Million-investering på vej i udskolingen

Københavns Kommune afsætter 220 mio. kr. over de næste fire år, for at give udskolingen en saltvandsindsprøjtning. Af Flemming Saugmann. red …


Københavns Kommune afsætter 220 mio. kr. over de næste fire år, for at give udskolingen en saltvandsindsprøjtning.

Af Flemming Saugmann.

red@lokalavisen-va.dk.

 

De kommunale million-investeringer i den københavnske folkeskole kører med uformindsket kraft i kampen for at tiltrække og fastholde eleverne.

»Vi har derfor over de næste fire år afsat 220 mio. kr. til udskolingen, der skal have en ordentlig saltvandsindsprøjtning, fortæller Børne- og Ungdomsborgmester Jesper Christensen.

Men hvordan og hvad der skal ske, skal samtidig ske i tæt samarbejde med forældre, lærere, pædagoger, elever, interesseforeninger mv, som inviteres til dialogmøder om udskolingen.

»Det nye initiativ er en naturlig fortsættelse af de gode takter på skoleområdet, hvor det jo allerede går rigtig godt,« siger Jesper Christensen og fortsætter:

»Der er gang i en god udvikling og eleverne har – samlet set – de seneste år flyttet sig mere i København end i resten af landet. Men der er ambitioner om mere. Det faglige niveau skal hæves og overgangen til ungdomsuddannelserne skal forbedres.«

Kommunen følger nu succes’en op med at give eleverne endnu bedre muligheder for at blive dygtigere, så der samtidig bliver endnu flere, som kommer godt gang med en ungdomsuddannelse efter folkeskolen.

Og det ved politikerne udmærket ikke sker af sig selv – og har derfor bevilget de ekstra 200 mio. kr. til at styrke udskolingen

Men for at de mange millioner bliver brugt »fornuftigt«, vil politikerne gerne i dialog med skolens interessenter om, hvordan de synes man får mest for pengene.

Derfor inviterer de til to dialogmøder. Den 15. og 29. januar i først Valby Kulturhus og sidst på måneden i Kulturhuset på Islands Brygge. Begge møder er fra kl. 17-20.

 

Ramme for dialogen

Dialogen skal være med til at kvalificere den politiske beslutning om, hvordan politikerne fordeler pengene for skoleåret 2018/19 og foregår inden for rammen af ni indsatser, der omfatter alt fra styrket forældresamarbejde til overbygningsskoler for elever i 7. til 9. klasse, faste partnerskaber med private virksomheder, og obligatorisk erhvervspraktik og gode praktikpladser.

Kommentarer

1