Pensionisterne vil helst bo i København

Hovedstaden topper suverænt i i undersøgelse over hvilke byer, der er de bedste at blive pensioneret i.   Af Flemming Saugmann. red@lok …


Hovedstaden topper suverænt i i undersøgelse over hvilke byer, der er de bedste at blive pensioneret i.

 

Af Flemming Saugmann.

red@lokalavisen-va.dk.

 

Det er ikke kun når man flytter fra provinsen, at hovedstaden er det foretrukne rejsemål, om man er single eller familie.

Det er fordi den suverænt topper hvad angår kulturelle tilbud og med længder overgår alle andre byer. Der er langt flere biografer, museer, teatre og forskellige kulturarrangementer i København end i nogen anden by i Danmark.

Og netop disse tilbud tæller mindst lige så højt, når man har rundet de 65, viser en undersøgelse, som firmaet Mikroni har udarbejdet over ideelle samt mindre ideelle byer at trække sig tilbage i, når man skal gå på pension.

I undersøgelsen har man gennemgået otte forskellige kriterier for at kunne rangliste de bedste byer at gå på pension i, hvor byerne er vægtet efter alt fra adgang til sundhed til kriminalitet, kulturelle tilbud, demografi, miljø og natur, vejrforhold, leveomkostninger og offentlig transport.

Og det er ikke kun når kulturpaletten bredes ud, at København er i front. Derudover scorer hovedstaden højt i kategorierne demografi og vejrforhold. Noget der ifølge undersøgelsen skyldes, at der er en stor og stigende rate af ældre i København. Og med en stor andel af ældre, antages det, at der er mere fokus på området, da segmentet optager en større del af befolkningen.

Invasionen af ældre er samtidig støt stigende viser de tørre tal, som dokumenterer, at i løbet af de sidste 20 år er Danmarks befolkning vokset med knap 500.000 mennesker – hvor størstedelen af væksten bemærkelsesværdigt er sket i aldersgruppen 65+ år, som er vokset med lidt over 300.000 personer.

Stigningen er primært sket inden for de sidste 10 år, hvor antallet er steget med lidt over 260.000 personer. Det er en stigning på 31 procent, mens resten af befolkningen kun er vokset med en enkelt procent indenfor de sidste 10 år.

Kommentarer

1