»Vi er de stille, de skæve og skøre«

De kom langvejs fra til årets taffel på rådhuset, hvor også hønen Putte og hunden Balder var mødt frem, da hjemløse mandag eftermiddag var i …


De kom langvejs fra til årets taffel på rådhuset, hvor også hønen Putte og hunden Balder var mødt frem, da hjemløse mandag eftermiddag var inviteret til nytårskur hos overborgmester Frank Jensen.

 

Af Anja Berth.

abe@minby.dk.

 

Hønen Putte løb med opmærksomheden og var tæt på at pikke til pandekagerne, da der var nytårskur for hjemløse i Magistratsalen, hvor overborgmester Frank Jensen (S) bød på pandekager og økologiske håndbajere fra Thy.

Det var syvende gang, at nytårskuren fandt sted, men første gang, at hønens ejermand, Klaus Loch Jensen »Loch ligesom Loch Ness, der ville jeg gerne hen«, var med til nytårskuren.

Den 48-årige jyde bor normalt i camping ved Vesterhavet, men sammen med hunden Balder og den rødmossede høne Putte kommer han vidt omkring. Og da han hørte at Københavns overborgmester inviterede til nytårskur, tog han turen over Storebælt.

 

Indenfor i varmen

Traditionen tro var hjemløse i København inviteret med til nytårskuren, hvor Frank Jensen holdt tale og bød indenfor i varmen.

En af de fremmødte var Steen Rosenquist, der også synger i Hjemløsekoret.

Det var et forlist ægteskab, der var årsagen til, at 63-årige Steen Rosenquist havnede i misbrug, der senere førte til hjemløshed. Det er 30 år siden nu, at det gik galt, som han selv udtrykker det.

»Det var en grim skilsmisse, og jeg fik et pillemisbrug, der endte med at jeg begyndte at tage hårde stoffer. Så gik det hele jo galt og jeg kunne ikke holde sammen på noget,« siger

 

Billige boliger

Boliger var også nøgleordene i både Frank Jensens og senere formanden for hjemløseorganisationen Sand, Ole Larsens taler.

»Det er godt, at der er kommet færre hjemløse end tidligere, men vi skal stadig have fokus på at mindske hjemløsheden ved at skaffe billige boliger,« sagde Frank Jensen i sin tale, mens hans forgænger, Ritt Bjerregaard, fra sit billede over den massive trædør kiggede bestemt på ham.

Formanden for hjemløseorganisationen Sand, Ole Larsen, understregede i sin tale, vigtigheden af de billige boliger, og det var da også Steen Rosenquists ønske for 2018.

»Jeg bliver ked af det, når jeg ser ud på gaden og ser andre hjemløse. Det slider på kroppen, og mit helbred er rigtigt skidt. Derfor må der blive bygget flere billige boliger, også til unge, så der ikke bare kommer containerprojekter, men ordentlige lejligheder,« sagde Rosenquist til Lokalavisen. Efter ordene fra talerstolen var der sange fra Hjemløsekoret – og der var plads til en forfriskning, mens koret sang sange om at være dem, der helst skal undgås.

»Vi er de stille, de skæve og de skøre, men vi har også en stemme,« sang koret, mens hønen Putte efterhånden havde vænnet sig til kameraer og de mange smilende blikke.

 

Gæstebud i Vanløse

Også her i Vanløse er det en fast tradition at invitere de hjemløse, og dem der savner lidt selskab i hverdagen, på et gratis måltid mad.

Årets gæstebud finder sted fredag 26. januar kl. 15, hvor menuen står på gullasch med kartoffelmos, en sodavand og ris a la mande i pavillonen på Vanløse Torv.

Kommentarer

1