Digitalt indfødte på Carlsberg Campus

Frivillige Coding Pirates går planken ud hver onsdag for at give børn og unge viden om kodning og IT-kompetencer. Af Flemming Saugmann. red@ …


Frivillige Coding Pirates går planken ud hver onsdag for at give børn og unge viden om kodning og IT-kompetencer.

Af Flemming Saugmann.

red@lokalavisen-va.dk.

 

De kaldes »Digitalt indfødte«, generationen der er født i 00’erne og derfor er vokset op med, at telefoner er noget, vi har i lommen, post sendes digitalt, og at samvær i lige så høj grad foregår online som IRL (in real life).

Men én ting er at have fået det digitale ind med modermælken – en anden er at bruge IT til mere end blot sociale medier og en lettere hverdag.

Derfor har Coding Pirates siden 2014 afholdt ugentlige workshops rundt om i landet for børn i folkeskolealderen. Coding Pirates tæller i dag flere end 75 lokalafdelinger. Også her i København, hvor omkring 30 børn hver onsdag møder op på UCC Carlsberg Campus for at lære kodningens kunst.

 

Mangel på IT-arbejdskraft

Halvdelen af de fremmødte er børn. Resten er frivillige voksne. Her handler det om at lære og at lære fra sig. Emnet er IT og kodning. Og formålet med Coding Pirates, som projektet så mundret hedder, er at give børn og unge viden om og glæde ved kodning og andre IT-kompetencer.

Og det hele passer godt sammen med, at flere analyser peger på, at der i den nærmeste fremtid vil være en markant mangel på IT-uddannet arbejdskraft.

Ifølge Martin Thun Klausen, der er initiativtager til og leder af lokalgruppe og hver uge bruger mange timer af sin fritid på arbejdet med gruppen, er frivillighed grundstenen i Coding Pirates-projekterne rundt om i landet.

»Uden frivillige kræfter, var der ganske enkelt ikke nogen Coding Pirates. Gennemførelsen af kursus-aftnerne kan ikke varetages af en enkelt voksen alene, da det er meget komplekse programmer og teknikker, der ofte kræver en-til-en-vejledning af børnene. Det er derfor essentielt med den gruppe frivillige, der møder op hver onsdag for at give børnene oplevelser og viden om IT og kodning, » siger Martin Thun Larsen og fortæller, at de frivillige er en broget skare af blandt andet lærere, studerende og selvlærte programmeringsnørder.

Og lyder det spændende, og måske noget for sig, så læs mere om tilmelding på codingpirates.dk

Kommentarer

1