Man er forberedt på det værste, men …

HR-direktør fra Vanløse besøgte som optakt til lørdagens Danmarks Indsamling flygtningelejre i Uganda, for med egne øjne at se hvad firmaets …


HR-direktør fra Vanløse besøgte som optakt til lørdagens Danmarks Indsamling flygtningelejre i Uganda, for med egne øjne at se hvad firmaets milliondonationer bliver brugt til. Og oplevelsen var hjerteskærende, fortæller Anette Sondrup.

 

Af Flemming Saugmann.

red@lokalavisen-va.dk.

 

Sammen med hele Danmark samler de 12 største humanitære organisationer og DR lørdag aften ind til verdens hjemløse børn.

Det er 12. gang Danmarks Indsamling løber af stablen, og i år er der mulighed for at runde en milliard indsamlede kr. over de 12 år, når det hele kulminerer i et kæmpe tv-show på DR1 direkte fra Dokk1 i Aarhus.

»Og blandt de tunge bidragydere er Bygma Fonden, som igen i år støtter indsamlingen med et sekscifret beløb,« fortæller HR-direktøren fra Vanløse, Anette Sondrup.

Men forud for lørdagens kulmination, hvor Anette Sondrup går på scenen og overrækker Bygma Fondens samlede bidrag, har hun været på besøg i Uganda for at besøge to af de flygtningelejre, der lige nu huser mere end million flygtninge. og for med egne øjne at se, hvad Bygmas bidrag går til

 

Gjorde uudsletteligt indtryk

Og oplevelsen gjorde et uudsletteligt indtryk på HR-direktøren fra Vanløse.

»Så mærker man langt ind i sjælen, at der er langt fra Danmarks trygge rammer og travle hverdagsliv og til en flygtningelejr i Uganda, der huser primært børn og kvinder fra Sydsudan, som er flygtet på grund af borgerkrigen i Sudan, fortæller Anette Sondrup tilbage i sin trygge Vanløse-idyl, hvor oplevelserne bundfælder sig dybere og dybere.

»Man kan gøre sig rigtig mange forestillinger inden man pakker tasken og sætter sig ind i flyveren. Man er forberedt på det værste, men det jeg så i Uganda, er der alligevel ikke noget der står mål med. I sådanne situationer mangler man ord, og det påvirkede mig selvfølgelig meget. Rejsen gjorde mig endnu mere bevidst om, at der er brug for hjælp og at Bygmas støtte gør en forskel,« siger Anette Sondrup og fortsætter:

»Men på trods af deres til tider håbløse situation, så så jeg heldigvis nogle meget glade børn. Det var børn, der var nysgerrige og mennesker der var venlige. Men jeg så samtidig også mennesker i laset tøj, og familier uden nogen som helst ting eller tag over hovedet. Det kan ikke undgå at ændre ens syn på tingene, og det gjorde et stort indtryk og påvirker mig stadig meget, fortæller Anette Sondrup.

 

Hjælp til børn uden hjem

Bygma Fonden støtter hvert år en række humanitære organisationers arbejde i ind- og udland og fondens bidrag til Danmarks Indsamling 2018 og temaet »hjælp børn uden hjem« falder helt naturligt ind i Bygmas CSR-arbejde.

»Og i forhold til lørdagens Danmarks Indsamling bidrager vi med hjælp, der skal dække de helt basale ting til de mange millioner af børn, der ikke har noget hjem. Det drejer sig konkret om mad og tag over hovedet, så vi forhåbentligt kan give dem et håb om en bedre fremtid,« siger Anette Sondrup.

 

Vil gøre en større forskel

Her 1½ måned efter hjemkomsten fra Uganda fylder oplevelserne i Uganda stadig meget hos Anette Sondrup, og den har inspireret til, at hun og Bygma Fonden nu går med tanker om, hvordan virksomheden, der omsætter for ca. 7 mia. kroner om året, fremadrettet kan bidrage yderligere til konkrete projekter i Afrika og andre ramte områder i verden.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

1