Det blev til 310.000 p-bøder sidste år

Trods udvidelse af betalingsområdet flugter p-afgifterne med gennemsnittet for de seneste fem år. Af Flemming Saugmann. red@lokalavisen-va.d …


Trods udvidelse af betalingsområdet flugter p-afgifterne med gennemsnittet for de seneste fem år.

Af Flemming Saugmann.

red@lokalavisen-va.dk.

 

Man kan sige meget om de københavnske p-vagter, og det bliver der også gjort, endda oftest i ikke lige kønt ordvalg.

Men fratage dem, at de er myreflittige kan man ikke. En oversigt udarbejdet af Center for Parkering viser, at der sidste år blev udstedt i alt 310.298 p-afgifter, hvilket flugter med gennemsnittet for de seneste fem år, selv om betalingsområdet i 2017 blev udvidet med den nye gule parkeringszone, som dækker dele af Valby, ydre Østerbro og ydre Nørrebro.

 

Hver fjerde bil er væk

Den gule zone blev oprettet for at mindske trængslen og gøre det nemmere for beboere i de pågældende områder at finde en parkeringsplads tæt ved deres bopæl, fordi det med betalingsparkering ville være mindre attraktivt for folk, der bor uden for byen, at tage bilen ind til København.

Og efter et halvt år kunne kommunen da også konstatere, at effekten af gul zone har været endda mere effektiv end ventet, idet mellem 28 og 30 procent af de parkerede biler var forsvundet fra tælleområderne i dagtimerne, efter at gul zone blev indført.

 

Top ti-forseelser i 2017

De to mest almindelige årsager til, at bilisterne får p-afgifter, er enten at man ikke har betalt, eller at man har overtrådt ti-meter reglen, dvs. holder for tæt på et vejkryds. I forhold til 2016 er der i år byttet rundt, så det er manglende betaling der er den hyppigste årsag. Der er således udstedt 13.000 flere afgifter for manglende betaling, mens der er udstedt 8000 færre for overtrædelse af ti-meter reglen.

 

Hvis ellers det er nogen trøst, så lover kommunen at der i 2018 ikke er planer om de store forandringer for bilisterne.

Tværtimod vil man fortsætte initiativet fra 2017 med at åbne for offentlig adgang til parkeringspladser ved kommunale institutioner i aften- og nattetimerne, så beboere i nærheden får nemmere ved at finde en plads.

Indtil nu har man åbnet knap 200 parkeringspladser ved 14 kommunale institutioner og flere er på vej.

 

 

Kommentarer

1