Tag på en smuttur ud i naturen

Landsdækkende inspirationsguide viser dig vej til 50 danske naturattraktioner, hele familien kan besøge kvit og frit. Af Flemming Saugmann. …


Landsdækkende inspirationsguide viser dig vej til 50 danske naturattraktioner, hele familien kan besøge kvit og frit.

Af Flemming Saugmann.

red@lokalavisen-va.dk.

Foto: Cathrine Cort Koppel.

 

Danmark er dækket af ca. 23 % procent natur og mere end 7.300 km kyststrækning, der gemmer på en lang række skønne naturattraktioner, som er ganske gratis at besøge.

Og det hvad enten du snakker sommerferie, vinterferie eller såmænd bare en weekendtur eller påskeudflugt. Og hvor de gemmer sig i vort smukke land får du endda nu en håndsrækning til af Realdania, der netop har lanceret »Smutturen.dk«, som er en inspirationsguide til 50 danske naturattraktioner, der kan besøges kvit og frit.

Guiden er blevet til i et tæt samarbejde med Dansk Kyst- og Naturturisme, Naturstyrelsen og VisitDenmark. Målet med initiativet er at gøre opmærksom på disse særlige steder og naturoplevelser, så endnu flere danskere og udenlandske turister vil besøge dem og få glæde af dem.

 

Praktisk rutevejledning

På Smutturen.dk kan du ved hjælp af et Danmarkskort finde de naturattraktioner, der er tæt på dig. Du kan både læse om stederne, se flotte billeder derfra og lave en rejseplan. Og sitet kan tilgås fra computer, tablet og telefon og kan både bruges som inspiration og praktisk rutevejledning, når du sidder derhjemme, er i sommerhuset eller langt ude i skoven.

Også vores egen Region Hovedstaden er fuld af skønne naturattraktioner, som mange slet ikke kender. I den nye inspirationsguide kan du f. eks. finde smutture til seks unikke naturoplevelser nær dig: Blandt andet Bøllemosen i Skodsborg, hvor du kan finde kødædende planter eller Ekkodalen på Bornholm, hvor du kan opleve de imponerende klippevægge kaste lyde tilbage.

 

Der var mange om buddet

Der var 580 naturattraktioner indstillet til Smutturen, og de seks naturoplevelser er blevet nøje udvalgt sammen med 44 andre naturoplevelser i resten af Danmark.

Det er landets kommuner og turismeorganisationer, der har stået for at indstille deres lokale naturoplevelser, mens et ekspertpanel med fire fagdommere har udvalgt de i alt 50 særlige steder fordelt over landets fem regioner.

 

Skal tiltrække flere besøgende

»Vi skal åbne flere menneskers øjne for de fantastiske stedbundne attraktioner, vi har rundt om i landet. Smutturen skal hjælpe besøgende til at finde stederne og samtidig skal den være med til at vise, hvordan et område kan skabe positiv lokal udvikling ved at dyrke de lokale potentialer,« siger Anne Skovbro, der er filantropidirektør i Realdania.

Hos Dansk Kyst- og Naturturisme forventer man, at Smutturen.dk bliver et godt værktøj for både danskere og udenlandske turister:

»Danmark har utrolig meget kyststrækning i forhold til landets størrelse, og kysterne er allerede et stort trækplaster for både danske og udenlandske turister. Vi håber, at Smutturen vil få endnu flere til at udforske vores skønne strandområder,« siger direktør Jens Hausted,

 

Præcist billede af besøgende

Og hos VisitDenmark er man da også glad for både det markedsføringspotentiale, der ligger i Smutturen, men også den nye viden, som guiden er med til at skabe, siger Jan Olsen, Administrerende Direktør i VisitDenmark.

»Vi får med Smutturen et meget mere præcist billede af, hvor mange besøgende der kommer på de naturbårne steder, ligesom man gør med vores egen attraktionsliste for de steder, hvor der løses billet, f.eks. i Tivoli. Det giver os mere viden om turisternes færden og en bedre indsigt i, hvordan potentialet kan udnyttes og udvikles i den internationale markedsføring.«

Har du allerede fået »udlængsel«, så er der også lavet en kampagnefilm, som du kan se her: we.tl/UM3zw9KRBO

 

 

 

 

Kommentarer

1